Waarom de automaat flashen met software van xHP?
De automaten van BMW staan erom bekend dat ze enorm verfijnd en comfortabel zijn. Schakelen gaat bijna onmerkbaar wat het rijcomfort ten goede komt. Toch krijgen we bij Carrec Technocenter regelmatig te vraag of we de automaat niet wat beter kunnen laten aansluiten bij de wensen van de specifieke rijder. Of we de automaat kunnen ‘’tunen’’.

In samenwerking met software leverancier xHP biedt Carrec Technocenter de mogelijkheid om de automaat van uw BMW helemaal naar uw wens aan te passen. De versnellingsbak draagt voor een groot deel bij aan de beleving die u tijdens het rijden ervaart. Door de software van de automaat aan te passen, kunnen we de gehele rijbeleving veranderen en iedere BMW nog fijner laten rijden.

Welke mogelijkheden zijn er bij xHP?
xHP biedt in haar programma een aantal verschillende mogelijkheden om de versnellingsbak naar wens te tunen.

Stage 1
Stage 1 is bedoeld voor een rijder die op comfort georiënteerd is. De schakelpunten van de versnellingsbak worden zo afgesteld dat het maximaal koppel beschikbaar is en u comfortabel kunt rijden.
Stage 2
Stage 2 is bedoeld voor de sportieve rijder die op zoek is naar meer beleving zonder daarbij aan comfort in te leveren. Schakelpunten en koppelingsdruk worden aangepast zodat uw versnellingsbak sneller schakelt en reageert op uw aanwijzingen.
Stage 3
De stage 3 tuning is bedoeld voor zeer sportieve rijders die maximaal van hun auto willen genieten. Hoewel de auto in de normale ‘Drive stand’ sterk overeen komt met Stage 2, is de auto in de Manual of Sport stand veel sportiever en geoptimaliseerd om zo snel mogelijk te schakelen.

xHP tuning laten uitvoeren door Carrec Technocenter?
Carrec Technocenter is dealer van de xHP software en we voeren de tuning graag voor u uit. Voor het uitvoeren van de tuning beginnen we met een uitgebreide proefrit en diagnose aan uw auto. Dat doen we om en beeld van de auto te krijgen en zeker te weten dat uw versnellingsbak gezond is. Alleen als dat zo is, voeren we de tuning uit.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw auto? Of wilt u meer informatie over wat we voor uw auto kunnen doen? Neem gerust contact met ons op!