Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn donderdag weer open vanaf: 08:00

Het remsysteem van de auto is letterlijk van levensbelang. Klachten lopen uit één van bijgeluiden, trillen of trekken bij het remmen, melding ABS of ESP systeem, een klapperend rempedaal of verminderde remkracht. Trillen is vaak een gevolg van kromme remschijven. Als zich dat voordoet bij de voorremmen, is het trillen vooral voelbaar in het stuur. Als de remmen achter krom zijn, is dat vooral voelbaar in de stoel. Een auto die trekt (van koers verandert) bij het remmen heeft of een probleem met de verdeling van de remdruk of er is iets mis in de ophanging.

Melding dashboard

Als er een melding over de remmen komt in het dashboard is het meestal of een signaal dat de blokken bijna versleten zijn, het vloeistofpeil in het systeem te laag is of een melding dat er juist een signaal ontbreekt.

Ook hier geldt dat oranje lampjes minder urgent zijn dan rode. Een te laag vloeistofniveau in het remsysteem kan betekenen dat er een lek ontstaan is. De remdruk kan dan volledig wegvallen, het is dus zaak om direct te stoppen en er naar te laten kijken.

Veiligheidssystemen remmen

De veiligheidssystemen van de remmen zoals ABS en ESP hebben gemeen dat deze moeten kunnen “zien” wat de snelheid van de wielen is en of er te grote verschillen tussen de wielen ontstaan. Zodra een signaal ontbreekt, kan er niet meer gerekend worden en schakelt het systeem zichzelf uit. Bij het ontbreken van het snelheidssignaal kunnen ook andere fouten ontstaan. De snelheidsmeter kan wegvallen, de verbruiksmeter stopt soms en sommige comfortsystemen haperen. Zo worden bijvoorbeeld de parkeersensoren uitgeschakeld boven een bepaalde snelheid, behalve als dat signaal er niet meer is en de PDC dus aanblijft.

 

Hoe moderner de auto, hoe meer systemen er zijn ten behoeve van de veiligheid en het comfort. Al die systemen hebben gegevens nodig om goed te kunnen werken. Als die gegevens ontbreken schakelen de systemen zichzelf uit. Negeer een waarschuwing voor het uitvallen van zo’n systeem niet, ondanks dat “de auto het gewoon doet”. Deze systemen voorkomen dat de auto u verrast in sommige situaties. Voor dat u in de gaten heeft waarom, kan het al te laat zijn.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.