Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn donderdag weer open vanaf: 08:00

Onder storingen in de auto wordt vaak verstaan dat een auto zelf aangeeft dat er iets mis is. Een waarschuwingslampje in het dashboard gaat branden of er verschijnt een melding in de display. Er zijn nogal wat verschillende oorzaken mogelijk waardoor een signaal afgaat. Gelukkig is er in een aantal gevallen mee door te rijden en merkt u ook niets of weinig aan de auto.

Auto storingen oplossen

Een aantal meldingen echter zijn niet te negeren en “dwingen” u om direct te stoppen en de motor uit te zetten. De melding oliedruk bijvoorbeeld, een rood brandend oliekannetje, is er zo eentje. De melding te laag koelvloeistofniveau ook. Ernstige storingen worden op het dashboard met rood licht aangegeven. De rode lampjes zijn vrijwel zonder uitzondering reden om direct te stoppen en in te grijpen.

In de regel zijn gele of oranje waarschuwingslampjes een advies. Meestal houdt dit wel in dat zo snel mogelijk een garage opgezocht moet worden. In sommige gevallen gaat de motor ook in “noodloop”, een beschermende modus waarin minder vermogen geleverd wordt door de motor.
Bij twijfel kunt u het beste stoppen en in het instructieboekje kijken waar het lampje over gaat of uw garage bellen.

 

Veel voorkomende storingen

Lees meer over veelvoorkomende storingen:

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.