Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Helaas, wij zijn gesloten Wij zijn vrijdag weer open vanaf: 08:00

“We stellen graag diagnose om onnodige kosten te voorkomen!”

Oorzaak of gevolg?

Eigenlijk begint elk bezoek bij ons met een onderzoekje naar de klachten, net als bij de dokter. Daarom is , indien mogelijk, proefrijden met de auto waarbij we de klacht daadwerkelijk ervaren ook zo belangrijk. Alleen op die manier weten we samen zeker wat uw klachten zijn. Vervolgens gaan wij voor u op zoek naar de oorzaak. Veel verschijnselen lijken eenduidig naar een probleem te wijzen maar vaak is alleen het gevolg goed zichtbaar en de oorzaak veel minder of niet.

Diagnose kosten auto

Diagnose stellen betekent dat we tijd doorbrengen met de auto en onze tijd kost natuurlijk geld. Meestal bespaart grondig diagnose stellen echter juist kosten omdat alleen die onderdelen vervangen worden die ook echt defect zijn. Als het bovendien gaat om dure onderdelen zoals verstuivers, koppelingen en vliegwielen, cilinderkoppen, het inwendige van de motor of de versnellingsbak is goed meten en testen zeer lonend.

Second Opinion

Iedere garage doet zijn best om haar klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u twijfelt over een diagnose of het reparatie advies dat u krijgt. Dat kan ontstaan omdat u stappen mist in het onderzoek of omdat u denkt dat er aannames zijn gedaan. Soms zien we ook dat men adviseert om (veel) meer te vervangen dan op het eerste gezicht nodig lijkt, om maar alles wat het probleem kan veroorzaken meteen mee te nemen.

Dan kan het helpen om er door ons met een frisse blik naar te laten kijken. Het liefst gaan we er dan blanco in, lopen we zorgvuldig de noodzakelijke diagnose stappen door en stellen de oorzaak van uw klachten vast. Het reparatie advies is dan onderbouwd en vaak in stappen uit te voeren. In ieder geval ontstaat er inzicht, heeft u grip op het proces. We kunnen vervolgens de diagnose en het advies bevestigen maar in ook een heel aantal gevallen komen wij tot een andere conclusie. Het belangrijkste is wat ons betreft dat u goed inzicht krijgt en een weloverwogen besluit nemen kunt.

Waarom zijn jullie hier dan goed in?

Allereerst hebben we heel veel ervaring, we werken al bijna 10 jaar op deze grondige manier en hebben in die jaren veel geleerd waar u en wij baat bij hebben. We beschikken inmiddels over een scala aan uitlees- en meetapparatuur waarmee we in ieder geval voor de Europese merken bijna alles op storingsgebied in kaart kunnen brengen. Ten tweede helpt het ons enorm dat we ook een revisiebedrijf zijn. Elke onderdeel van een motor of versnellingsbak hebben we bij revisie in handen, waarbij we ook goed het verschil kunnen zien tussen de versleten en de nieuwe of herstelde onderdelen. Als derde en laatste reden is dat de geluiden, trillingen, rook, geur, olieverbruik, gebrek aan vermogen, startproblemen en heel veel andere verschijnselen direct kunnen terugvoeren op wat we herstellen waardoor we de volgende keer met weer meer zekerheid problemen herkennen.

We weten dus echt heel goed hoe het in uw auto werkt, wat er mis mee kan gaan en hoe dat naar voren komt. We weten vaak precies hoe dat klinkt, welke klachten erbij horen en welke niet. We maken een inschatting of herstel meteen moet plaatsvinden of dat het risico wel meevalt waardoor er (nog even) doorgereden kan worden. Vaak kunnen we ook vooraf al een indicatie geven van de kosten van het onderzoek en als de klachten heel duidelijk zijn ook van de kosten van herstel.

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.