Bel ons voor een afspraak:  0346-350890 Nu beschikbaar tot 17:00

Waarom kraken de auto’s van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda?
Kraken uit de wielophanging is een veel voorkomend probleem bij de Volkswagen Audi groep (ook Seat en Skoda vallen hieronder). Het kenmerkt zich door kraakgeluiden die erger zijn bij koud weer of aan het begin van een rit en vooral voorkomen bij rijden over drempels. Deze geluiden zijn een gevolg van de constructie van de wielophanging, en dan met name de draagarm- en stabilisatorrubbers aan de voorzijde van de auto. Door dealers worden vaak de draagamrubbers ingevet. Dit is helaas een zeer tijdelijke oplossing. Gelukkig is er voor deze klachten wel degelijk een permanente oplossing beschikbaar, namelijk montage van verbeterde draagarm en stabilisatorrubbers van Powerflex.

Wat is de oplossing voor het kraken van uw auto?
Powerflex is een Brits bedrijf dat al meer dan 25 jaar hoogwaardige ondersteldelen fabriceert. In tegenstelling tot andere bedrijven beheert Powerflex zowel het ontwikkelings- als productieproces zelf. Hierdoor zijn de onderdelen perfect op de auto afgestemd en de kwaliteit zeer hoog. Powerflex gebruikt voor haar producten het modernere en geavanceerdere polyurethaan. Dit materiaal is in de gemiddelde toepassing niet alleen een oplossing voor het gekraak, maar staat ook bekend om haar lange levensduur.

Daarnaast is het materiaal beter in staat oneffenheden uit de weg te absorberen. Daardoor zijn de rubbers van Powerflex uitstekend geschikt als de originele delen beginnen te kraken of slijtage vertonen. Een bijkomend voordeel van de rubbers van Powerflex is dat ze een verbetering in de rijeigenschappen en zekerheid van uw auto brengen. Door de verbetering in de kwaliteit van het materiaal zijn de rubbers van Powerflex beter in staat de bewegingen van uw auto op te vangen, zonder daarbij aan comfort in te leveren. Daardoor zijn ze uitstekend geschikt als u de auto niet minder comfortabel wil laten rijden dan met de originele rubbers.Hoe gaan wij te werk?
Het kraken van de ophanging kan zowel uit de draagarmrubbers als de stabilisatorstangrubbers komen. Omdat beide scenario’s zo vaak voor komen, adviseren wij om zowel de stabilisatorstangrubbers als draagarmrubbers aan de voorzijde te vervangen. Zo hebben we niet alleen de huidige boosdoener te pakken, maar blijft de auto ook in de toekomst helemaal klachtenvrij. De kosten voor het demonteren van de oude delen, weer opbouwen van uw auto en uitlijnen zijn €875,- inclusief btw. Over de stappen die we doorlopen bij dit proces hebben we deze video gemaakt.

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden van uw auto zijn? Of heeft u aanvullende vragen over onze oplossing voor het kraken van uw auto? Via onderstaand formulier kunt u uw vragen of wensen aan ons doorgeven en kijken we samen met u wat de mogelijkheden zijn. We beantwoorden uw aanvraag doorgaans binnen één werkdag. Auto’s die wij vaak zien voor het oplossen van deze klachten:

 • Volkswagen Golf
 • Volkswagen Golf GTE
 • Volkswagen Golf GTI
 • Volkswagen Golf R
 • Volkswagen Golf 4-motion
 • Volkswagen Passat
 • Seat Leon
 • Seat Leon ST
 • Seat Leon Cupra
 • Audi A4
 • Audi A3
 • Audi S3
 • Audi RS3
 • Skoda Octavia
 • Skoda Octavia RS
 • Auto’s op het MQB platform

Wilt u een Prijsindicatie of Heeft u vragen?
Ruim 1.000 mensen gingen u afgelopen jaar voor.

Carrec Technocenter is specialist in onderhoud, (aankoop)keuringen en prestatieverbeteringen bij personenauto’s en campers. Bent u op zoek naar een echte specialist? Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

request_woman
sale_moneyOnderhoud op maat voorkomt klachten, voortijdige slijtage en onnodige kosten.
(217 reviews)

reviews_likeBEKIJK HIER ONZE REVIEWS

Mooi bedrijf met vakmensen die echt sleutelen en niet bang zijn voor technisch complexe uitdagingen. Een auto-technische dienstverlener waar niet symptoombestrijding op basis van software-updates de boventoon voert, maar waar diagnose-stellen op basis van deskundigheid het uitgangspunt is om tot de juiste oplossing te komen.